Yeni Değişiklikler

Yeni Değişiklikler
KPSS, kamu personel seçme sınavı. Her sene yapılan ve milyonlarca kişinin girdiği bu sınavın tam 43 puan türü bulunmakta. Kişinin yerleşeceği puan türü ona göre belirlenmekte.

Bir memur olmak isteyen herkesin girdiği ilk oturum vardır. Bu ilk oturum genel yetenek (Türkçe, matematik), genel kültürden (Tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel sorular) oluşur. Bunun haricinde; işletme, iktisat gibi bölümlerden mezun kişilerin girdiği alan sınavı, bir de eğitim fakültesinden mezun veya formasyon almış kişilerin girdiği alan sınavı mevcuttur. Önceden bu sınavlardan alınan puanlar iki yıl geçerliliğini korurken artık her sene sınava girme zorunluluğu getirildi. Genel memurluk için yapılan KPSS ise her iki yılda bir yapılmaktadır yani çift yıllarda. Bu yıllarda yapılan sınavlara yaklaşık iki buçuk milyon kişi girmektedir. Bu yıl sınav soru sayılarında ve sınava iki ay kala soru alanında da değişiklik yapıldı. Genel yetenek bölümünde ki Türkçede artık daha çok dil bilgisine yer verilirken, Matematik dersi soruları daha çok mantıkla çözüme ulaşılabilecek sorular olacak. Bu yönüyle ALES sınavına benzeyeceği söyleniyor. Yani zamanla yarışılacak. Genel kültürde ise Tarih dersinde Çağdaş tarihe daha çok yer verilecek; coğrafya soru sayısı değişmezken, güncel sorular üçten altıya yükseltildi. Bu demek oluyor ki ülkede ki ve dünyada ki değişikliklerin sıkı takipçisi olmalıyız. Birinci oturumun içerisinde değişiklik olsa da toplam soru sayısında bir değişiklik yok. Yine 120 soru ve 120 dakika. KPSS’ nin bu yıl Eğitim Bilimleri sorularında da soru sayılarında da değişiklik var. Ataması çok olan bölümlere alan sınavı geldiği için eğitim soru sayıları 80’ e düşürüldü. KPSS Eğitim Bilimlerinde içeriğinde ise en büyük değişikliği ise Program Geliştirme dersi 12 olan soru sayısının 4’e düşürülmesiyle aldı. Gelişim Psikoloji soru sayısı değişmezken, sınıf yönetimi ve materyal geliştirmeye de yer verileceği bildirildi. KPSS de bu yönden yapılanlar iyi bir değişiklik sayılabilir. Fakat soru sayısı düştüğünden konular tarama bakımından kısıtlandı ve bu yüzden bir soru içerisinde birkaç konunun yoklanacağından hiç şüpheniz olmasın.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.