Yeni Meslekler Cevapları

Yeni Meslekler Cevapları
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ekoyay Yayıncılık 5. Ekonomi ve Sosyal Hayat Sayfa 170, 171, 172, 173 Yeni Meslekler Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

7. Sınıf Ekoyay Sosyal Bilgiler Sayfa 170 Cevapları

Aşağıdaki konuşma balonunda eksik bırakılmış cümleleri tamamlayınız.

Ben büyüyünce pilot olacağım. Çünkü bence pilotlar kuşlar gibi özgürdürler. Bunun için yapman gerekenler ise çok çalışıp, araştırma yapıp disiplinli bir şekilde kendimi mesleğime hazırlamak olmalıdır.

Hangi mesleğin sizin için uygun olacağını düşünüyorsunuz? Neden?

Cevap: Ben pilotluğun bana uygun olduğunu düşünmekteyim. Çünkü kuşlar gibi gökyüzünde özgürce uçmak, sınırsız yaşamak ve insanlara hizmet etmek benim için en güzel meslek gibi durmaktadır.

7. Sınıf Ekoyay Sosyal Bilgiler Sayfa 171 Cevapları

Tekerleğe bağlı olarak geçmişten günümüze kadar ortaya çıkan meslekler nelerdir? Açıklayınız.
Bence tekerlek insanlığın hayatını değiştiren en önemli buluşlardan biridir. Tekerleğin icadı ile geçmişten günümüze gelen mesleklerden bazıları at arabacısı, şoför, seyyar satıcı, oto-tamirci, bisiklet yarışçısıdır.

Genel ağ haberinde adı geçen mesleklerden herhangi birini yapmayı düşünür müsünüz? Neden?
Ben robot teknisyenliğini yapmak isterdim. Çünkü hem mekanik işlerle uğraşmayı seviyorum seviyorum hem de şu anda maddi olarak param olmadığı için en ucuza yapabileceğim hobilerden biri olarak genel ağ üzerinden robotik kodlama videolarını izleyebilmekteyim. Bundan dolayı bu mesleği isterdim.

7. Sınıf Ekoyay Sosyal Bilgiler Sayfa 172 Cevapları

A. Tablodaki soruları “evet”, “hayır”, “kararsızım” sütunlarından sizin için uygun olana “X” işareti koyarak cevaplayınız. Neden bu cevabı verdiğinizi “açıklamalar” bölümüne kısaca yazınız.

Okuyarak mı daha iyi öğreniyorsunuz? (evet)
Görerek ve işiterek mi daha iyi öğreniyorsunuz? (evet)
Bozulan araç gereçleri tamir etmeyi seviyor musunuz? (hayır)
Sportif faaliyetlere ilgi duyuyor musunuz? (evet)
Resim yapmayı seviyor musunuz? (evet)
Müziğe karşı ilginiz olduğunu veya sesinizin güzel olduğunu düşünüyor musunuz? (evet)
Gürültülü bir ortamda çalışmayı seviyor musunuz? (hayır)
Teknolojik aletlere ilgi duyuyor musunuz? (evet)
Gelecekte yapmayı düşündüğünüz mesleğe karar verdiniz mi? (evet)
Meslek edinmede eğitimin gerekli olduğunu düşünüyor musunuz? (evet)
İlgi ve yeteneklerinizin farkında mısınız? (kararsızım)
Eğitim kurumlan ile meslekleri doğru ilişkilendirebiliyor musunuz? (evet)

B. Mühendis olmak isteyen biri yukarıdaki tablodaki satırlardan hangilerinde “Evet” sütununu işaretlemiş olabilir? Neden?
Bozulan araç gereçleri tamir etmeyi seviyor musunuz? Teknolojik aletlere ilgi duyuyor musunuz? Meslek edinmede eğitimin gerekli olduğunu düşünüyor musunuz? İlgi ve yeteneklerinizin farkında mısınız? Görerek ve işiterek mi daha iyi öğreniyorsunuz? sorularına evet demiş olabilir.

7. Sınıf Ekoyay Sosyal Bilgiler Sayfa 173 Cevapları

A. Fotoğrafları inceleyiniz. Fotoğraflardaki mesleklerin adını fotoğrafların altındaki boşluklara yazınız.

Turist rehberliği, terzilik, mühendislik ve tesisat tamircisi

B. Fotoğraflarda yer alan mesleklerle ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Bu mesleklerden hangisi diğerlerine göre daha eskidir?
Bence terzilik, tesisat tamirciliği ve daha ilkel de olsa mühendislik geçmiş dönemlerde de çokça yığılan mesleklerdendir.

2. Bu mesleklerden hangisi ya da hangileri günümüzün vazgeçilmez mesleklerindendir? Neden?
Bence hepsi günümüzün vazgeçilmez mesleklerindendir. Çünkü terzi de mühendis de tamirci de toplum için günümüz için çok değerli ve önemlidir.

3. Bu mesleklerden hangisi ya da hangileri dünyadaki gelişmelere bağlı olarak yeni ortaya çıkan mesleklerdendir? Neden?
Bence özellikle turizm rehberliği günümüzde gezilerin tarihi müzelerin ve ören yerlerinin önem kazanmasından dolayı daha da değer kazanmıştır.

4. Bu mesleklerden hangisini kişisel özelliklerinize, yeteneklerinize ve ilgilerinize uygun buluyorsunuz? Neden?
Ben yabancı dile ilgim olduğunu ve araştırma yaparak gezmeyi sevdiğimi fark ettim. Bu yüzden turist rehberliği yapmak isterdim. Bana çok uygun olduğunu düşünüyorum.

C. Seçmek istediğiniz meslekte başarılı olmak için neler yapmalısınız? Seçtiğiniz mesleğin gerektirdiği bilgi ve beceriler nelerdir?
Bence başarılı olmak için o meslekte uzmanlaşmak gerekir. Bunun için o meslek konusunda eğitim veren kurumlardan eğitim alınmalıdır. Her zaman yeniliklere açık olunmalıdır. İletişim becerisi güçlü olmalıdır. Ayrıca yabancı dil bilinmelidir. İnsanları dinleyen biri olunmalıdır. Böylece meslekte başarılı olunabilir.

25
23
24
23
24
24
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum