Yeni SBS Sistemi 2014 - Tüm Detaylar burada

Yeni SBS Sistemi 2014 - Tüm Detaylar burada
2014 yılında liseye geçişte uygulanacak olan yeni SBS sistemi açıklandı.

2014 SBS nasıl olacak, Yeni SBS sınavı nasıl yapılacak, kaç tane sınav yapılacak derken yeni SBS sisteminin detayları ortaya çıktı. İşte 2014 yeni SBS Sistemi:

Eğitim sisteminde son dönemlerde yapılan düzenlemelere bir yenisi daha eklendi. Liseleri kapsayan bu yeni sisteme göre, yıl içinde belirli derslerden yapılacak sınavlar merkezi olarak yapılacak. Kapsamda olan dersler; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil gibi ana derslerin yanı sıra İnkılap Tarihi ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerini de kapsayacak.

Bu sisteme göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen sınavlar test olarak yapılacak. Yanlışların doğruları götürmeyeceği sınavlar ilk eğitim öğretim döneminde aralık, ikinci eğitim öğretim döneminde nisan ayında yapılacak.

Hali hazırda uygulanan lise sınav sisteminde bir dönemde ana derslerden (Türkçe, Matematik, Fen ve Yabancı Dil) üç sınav, İnkilap tarihi ve Din Kültürü derslerinden ise 2 sınava giriyorlardı. Yeni sistemde bu sınavlardan ana dersler için 2. Sınavları, İnkilap ve Din Kültürü derslerinin de son sınavları merkezden yapılacaktır.

 ÖĞRENCİLER 36 SINAVDAN SORUMLU OLACAK

4+4+4 sistemine yeni başlandığından 5. sınıf okula kaynaştırma yılı gibi değerlendirilip merkezi sınav yapılmayacak.6,7 ve 8. Sınıflarda ise toplam 36 sınav yapılacak ve bu sınavlara öğrencilerin dersine giren öğretmen gözetmenlik yapamayacak.

 SINAVI KAÇIRANA TELAFİ ŞANSI

Sistem yeni olacağından çeşitli toleranslar da sağlanmış durumda. Sınavı geçerli bir mazeret bildirerek kaçırmış olan öğrenciler sınavın ertesi haftası tek seferlik telafi merkezi sınavına girebilecek. Ancak bu kez okullarında değil il ya da ilçe merkezlerinde sınava girebilecekler.

YÜZDE 60 SINAV YÜZDE 40 KANAAT

Başarı puanı hesaplama sisteminde ise; merkezi sınavların etkisi büyük olacak.%60 merkezi sınavlar %40 kanaat notuyla belirlenecek olan yıllık ortalamalardan 6. Sınıfın %10’u,7. Sınıfın %20’si ve 8. Sınıfın %70’i alınacaktır. Bu 3 yıl sonunda elde edilen puanlara göre okul tercihleri yapılacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.