Yeni Sınav Sistemine Demir Perde Eleştirisi!

Yeni Sınav Sistemine Demir Perde Eleştirisi!
Bakan Avcı'nın bugün açıkladığı yeni SBS hakkında değerlendirmelerde bulunan Cem Gülan'dan dikkat çeken tespitler...

Gülan: Demir perde ülkelerinde olur ancak böyle bir şey o da yıkıldı gitti, tarihe karıştı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yerini alacak sistemi açıkladı. Yeni model hakkında Habertürk televizyonuna değerlendirmelerde bulunan Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Cem Gülan, "ÖSYM’nin vakıf üniversitelerine öğrenci seçmesi de dahil dünyanın hiçbir yerinde özel kuruluşların öğrencilerini nasıl seçeceğine karışan bir ülke yok." dedi.

Gülan'ın ilgili açıklamaları şöyle:

OKULLAR SINAV ODAKLI OLACAK

"Bakan Avcı'nın açıklaması şu anlama geliyor: Biz SBS’yi ikiye böldük. Yarısını Aralık’ta yapacağız yarısını da yıl sonunda yapacağız. Bunu da bir günde iki saatte yapmayacağız, iki güne dağıtarak yapacağız. Bunun öğrencilere getirileri de var, riskleri de var: Müfredatın yetişmemesi, okulların tamamen sınava odaklı olması vs. gibi.

ANCAK DEMİR PERDE ÜLKELERİNDE OLUR

ÖSYM’nin vakıf üniversitelerine öğrenci seçmesi de dahil dünyanın hiçbir yerinde özel kuruluşların öğrencilerini nasıl seçeceğine karışan bir ülke yok. Demir perde ülkelerinde olur ancak böyle bir şey o da yıkıldı gitti, tarihe karıştı. Bir özel okulun öğrencisini seçme hakkı olmalıdır eğer bu bir ticari kuruluş olarak düşünülüyorsa yaşaması için gereken öğrenciyi bulma hakkıdır. Devlet, ben sana bir kuruş vermiyorum ama sana gidecek öğrenciyi de ben seçerim derse maalesef Türkiye’de özel okulculuktan söz etmek mümkün değildir. Özel okullar, paralı resmi okullardır.

SÜPER ZEKALI ÇOCUK SINAVI KAÇIRIRSA...

Özel sektör, daima dinamiktir. Aralık ayındaki sınavlarda, Allah korusun, ağır bir sarılık geçirip okula gidemeyen bir çocuk Türkiye’nin süper zekası ise ben neden bu çocuğu almayayım?

Kaynak:

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.