Yeniden kullanma nedir

Yeniden kullanma nedir
Yeniden kullanma nedir, neler yeniden kullanılır, yeniden kullanmanın yararı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kullanmadığınız eşyaların tamir ve temizleme dışında hiçbir işleme tabi tutulmadan tekrar kullanılmasına yeniden kullanma denir. Kullanılmayan kıyafetler, oyuncaklar ve okunan kitaplar ihtiyaç sahiplerine iletilerek yeniden kullanılabilir. Yeniden kullanılacak eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için Türk Kızılayı tarafından pek çok noktaya giysi toplama kutuları konulmuştur.

Evlerde kullanılmayan plastik ve teneke kutular; saksı, malzeme kutusu gibi ürünlere dönüştürülerek yeniden kullanılabilir. Artık kullanılmayacak durumda olan araba lastiklerinden oyuncak, saksı, bahçe duvarı gibi pek çok ürün elde edilebilir. Bu şekilde hem çevreye atılan atıklar azaltılmış hem de israfın önüne geçilmiş olur.

Bazı il ve ilçe belediyeleri, geri kazanım ve sosyal sorumluluk projesi ile evlerde kullanılmayan ya da tamir gerektiren eşyaları tamir ettirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Belediyelerin belirledikleri belli noktalara ve bazı alışveriş merkezlerine kitap ve oyuncak kumbaraları konularak buralarda toplanan kitap ve oyuncaklar ihtiyaç sahiplerine verilmektedir. Bu tür projeler desteklenerek hem ihtiyaç sahipleri sevindirilmiş hem de ülke kaynakları daha tasarruflu kullanılmış olur. Belediye, vakıf ve derneklerin açtığı ücretsiz giyim mağazalarıyla günümüzde pek çok ihtiyaç sahibinin ihtiyaçları giderilmektedir

Kaynak:Eğitim Sistem

26
2
2
0
1
104
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.