Yeniyıl nasıl yazılır, bitişik mi ayrı mı yazılır

Yeniyıl nasıl yazılır, bitişik mi ayrı mı yazılır
Yeniyıl nasıl yazılır, Tdk'ya göre yeni yıl kelimesinin doğru yazılışı nasıldır, yeniyıl bitişik mi ayrı mı yazılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yeni yıl kelimesi ayrı yazılması gereken bir kelimedir. Yeniyıl sözcüğünün doğru yazılması için yeni yıl olarak ayrı olması gereklidir.

Yeniyıl nasıl yazılır

İki kelimeden oluşmuş kelimelerin nasıl yazılmaları gerektikleri araştırılmaktadır. Yeniyıl kelimesinin doğru olması için ayrı ve yeni yıl şeklinde olması gerekir. Eğer yeniyıl olarak yazılırsa imla hatası yapılmış olur ve yanlış yapılır.

Türk Dil Kurumu verilerine göre bu kelime ayrı şekilde yazılmalıdır.

  • Yeni yıl (Doğru)
  • Yeniyıl (Yanlış)

TDK'ya göre yeni yıl kelimesinin doğru yazılışı nedir

TDK'ya göre yeni yıl kelimesi ayrı yazılmaktadır. İki kelimenin bir araya gelmesi sonucu ortaya çıkan yeni yıl kelimesi ayrı yazılması gereken bir kelimedir. Böylece yazım hatası yapmadan doğru yazılmış olur. Türk Dil Kurumundaki bilgilere göre yeni yıl kelimesini ayrı yazmak gerekir.

14
16
24
25
40
58
152
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.