Yere göre hızının büyüklüğü sabit 15 m/s olan K aracı ile 25 m/s olan L aracı aynı yönde hareket etmektedir

Yere göre hızının büyüklüğü sabit 15 m/s olan K aracı ile 25 m/s olan L aracı aynı yönde hareket etmektedir
Yere göre hızının büyüklüğü sabit 15 m/s olan K aracı ile 25 m/s olan L aracı aynı yönde hareket etmektedir. K aracının L’deki gözlemciye göre hızı kaç m/s olur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yere göre hızının büyüklüğü sabit 15 m/s olan K aracı ile 25 m/s olan L aracı aynı yönde hareket etmektedir. K aracının L’deki gözlemciye göre hızı kaç m/s olur?

Ödev cevabı kısaca : K aracının hızı 15 m/s, L aracının hızı ise 25 m/s olarak verilmiş. Aynı yönde hareket ediyorlar, bu nedenle K aracının L aracına göre hızını bulmak için sadece bu iki hızı fark etmeniz gerekiyor. İkinci araç birincisine göre 10 m/s daha hızlı hareket ediyor (25 m/s - 15 m/s = 10 m/s).
Sonuç olarak, K aracının L aracına göre hızı 10 m/s olur.

2
2
2
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.