Yerel saat farkları neden oluşur

Yerel saat farkları neden oluşur
Yerel saat farkları neden oluşur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya, Güneş Sistemi’nde bulun bir gezegendir. Güneş’in çekim kuvvetine bağlı olarak hareketlerine devam eder. Dünya’nın iki türlü hareketi vardır. Bunlar, günlük hareket ve yıllık harekettir. Günlük hareket, Dünya’nın kendi ekseni etrafında yaptığı dönüş hareketidir. Yıllık hareket, Dünya’nın Güneş etrafında dönmesidir.

Dünya’nın bu hareketleri sonucunda bazı olaylar meydana gelmektedir. Günlük hareketinin bir sonucu olarak yerel saat farkları oluşmaktadır. Dünya’yı dikine böldüğü kabul edilen boylamlar, meridyen adıyla doğu ve batıda 180 + 180, 360 tane bulunmaktadır.

Yerel saat farkları bazı nedenlere göre oluşabilir. Çünkü farklı meridyenler üzerinde bulunan noktaların yerel saatleri aynı olmaz. Yerel saat farklarının oluşmasına etki eden durum, Dünya'nın kendi ekseni etrafında dönmesidir. Sürekli kendi etrafında dönmesinden dolayı her bölgenin ayrı bir yerel saati olur.

Yerel saat, herhangi bir yerin kendine özgü olan saatidir. Bir noktanın yerel saati bazı hesaplamalarla bulunabilir.

Yerel saat nedir, ne amaçla kullanılır

Herhangi bir noktanın yerel saati, oluşan meridyenlerin Güneş'in tam karşısına geçtiği an, saatlerin 12.00'ye ayarlanmasıyla ortaya çıkarılabilir. Bu vakitler aynı zamanda Güneş'in ufuk düzlemleri üstünde tepe noktalarındaki görüldüğü anlardır. Öğle vaktinden sonraki süreçte Güneş ışınlarının geliş açıları zaman geçtikçe küçülür.

32
7
7
9
5
5
148
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.