Yerel saat hesaplanırken hangi adımlar uygulanır

Yerel saat hesaplanırken hangi adımlar uygulanır
Yerel saat hesaplanırken hangi adımlar uygulanır, en basit yerel saat hesaplama formülleri nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yerel saat hesaplanırken hangi adımlar uygulanır, en basit yerel saat hesaplama formülleri nedir

Ödev cevabı kısaca : Yerel Saat Güneş’in yeryüzündeki herhangi bir noktaya ait meridyenden geçtiği anda belirlenen saate yerel saat denir. Bu durumda Güneş ufuk düzlemi üzerindeki en üst noktaya ulaşır, saat de 12.00 olarak kabul edilir. Bütün meridyenlerde yerel saat birbirinden farklıdır. Yerel saat, Müslüman toplumlarda genellikle ibadet vakitlerinin düzenlenmesinde (namaz, iftar, sahur vakitleri vb.) kullanılmaktadır. Ardışık iki meridyen arasındaki zaman farkı 4 dakikadır. Bu zaman farkından dolayı ardışık iki meridyenden doğuda bulunanı, batıdaki meridyene göre Güneş’i 4 dakika daha erken görür. Meridyen sayısı arttıkça bu fark da artar.

Yerel saat hesaplanırken aşağıdaki adımlar uygulanır:
1. Verilen iki nokta arasındaki meridyen farkı bulunur.
2. Bulunan meridyen farkı 4 dakika ile çarpılır.
3. Bulunan fark 60 dakikadan büyük ise saate çevrilir, küçük ise aynen alınır.
4. Dünya batıdan doğuya doğru döndüğü için doğuda yerel saat ileride, batıda ise geridedir.
Yukarıda verilenlerden hareketle doğudaki bir yerin yerel saati hesaplanırken bulunan yerel saat farkı toplanır, batıdaki yerde ise bu fark çıkarılır.

3
0
5
0
0
0
57
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.