Yerin kulağı vardır atasözünün anlamı

Yerin kulağı vardır atasözünün anlamı
Gizli kalması gereken nice konular her zaman başkaları tarafından duyulmuş, iki kişi arasındaki sırlar herkesin ağzında dolaşmıştır. Sır olacak sözlerin uluorta söylenmesi veya gerekli gizliliğe rivayet edilmemesi sonucunda ortaya çıkan durum...

sanki yerin kulağı var da herkese o söylüyormuş gibi düşünülüp çok ihtiyatı konuşmayı, hele güvenilmez kişiler veya söylenmemesi gereken insanlara su vermenin hiç uygun olmadığını gayet güzel anlatır.

Sır söylemekte ve saklamakta dikkatli davranmayı tavsiye ve tenbih için söylenir.

Yerin kulağı vardır atasözünün anlamı

Ne kadar saklı tutulursa tutulsun, gizli konuşulan bir şey umulmadık bir yoldan başkalarınca mutlaka duyulur. Bu bakımdan elden geldiğince tedbirli olmalı, olur olmaz yerde konuşmamalıdır.

Ağızdan çıkan söz sır olmaktan çıkar. Bir konu, iki kişi arasında gizli olarak konuşulsa bile duyulur. Çok geçmeden hiç hatır ve hayale gelmeyen kimselerin onu işittiği görülür. Sanki üzerinde yaşadığımız toprak, herkesin kulağıdır. Gizli yapılan işler ya da söylenen sözler bir süre sonra duyulur. Bu nedenle gizli bir iş yaparken ya da gizli bir şey söylerken, bunları başkalarının da öğrenebileceğini göz önünde tutmalı ve tedbirli olmalıyız.

0
0
0
1
2
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.