Yerleşme ve seyahat hakkının yasalarla kısıtlanması durumuna örnekler

Yerleşme ve seyahat hakkının yasalarla kısıtlanması durumuna örnekler
Yerleşme ve seyahat hakkının yasalarla kısıtlanması durumuna örnekler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir bölgede yerleşim için bina oluşturmak isteniyorsa önce resmi olarak bunun izninin alınması gerekmektedir. İzin verilmediği halde bina yapan kişinin bu yapısı elinden alınır veya yıkılır. Bir kişi herhangi bir suçtan yargılanıyorsa ve bu kişiye yurt dışına çıkma yasağı getirildiyse seyahat etmesi mümkün olmaz.

Vatandaşlarımız ülke içinde istedikleri yerlere seyahat edebilir ve yerleşebilir. Bu hak, yasalarla güvence altına alınmıştır. Ancak bazen yasalar çerçevesinde, bazen de doğal etkenler nedeniyle bu haklarımızı kullanamayabiliriz.

Yerleşme hürriyeti, düzenli ve sağlıklı şehirleşmeyi sağlayabillmek, suç işlenmesini önlemek, sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak maksadı ile kanunla kısıtlanabilir.

Seyahat hürriyeti, suç soruşturma ve kovuşturması sebebiyle ve suç işlenmesini önlemek; Amaçlarıyla kanunla sınırlanabilir. Hayvan hastalıkları, ve genel sağlık problemlerinde karantina uygulamaları bu tarzda bir kısıtlamaya girmektedir.

58
262
58
52
52
52
260
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.