Yeryüzünde farklı bitki örtülerinin oluşmasında insanların nasıl etkide bulunur

Yeryüzünde farklı bitki örtülerinin oluşmasında insanların nasıl etkide bulunur
Yeryüzünde farklı bitki örtülerinin oluşmasında insanların nasıl etkide bulunduğu konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yeryüzünün yeşil örtüsünü oluşturan bitkiler, dünyada bitkilerin yetişmeye başladığı zamandan günümüze kadar geçen süre içindeki koşulların ürünüdür. İklim, yer şekilleri, toprak özellikleri ve beşerî koşullar bitki örtüsünü etkileyen etmenlerin başlıcalarıdır. Bu etmenlere bağlı olarak meydana gelen bitki örtüsü yüz binlerce türden oluşmaktadır. Bu türler dört ana grupta toplanmaktadır: ağaç, çalı, ot ve çöl formasyonları.

Yağışlar ve nem bitki örtüsünün dağılışını belirleyen temel faktörlerdir. Toprağın yapısı da bitkilerin oluşumunda önemli bir rol oynar. Dünyada kutup iklimi haricinde bütün iklim tiplerinin kendine özgü bir bitki örtüsü vardır. Bazı ülkelerde ve bölgelerde birden fazla bitki örtüsü görülebilir.

0
4
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.