Yeryüzünde hangi ülkelere gitmeli ki Türkiye'de olduğu gibi sirk, hörgüç kaya gibi yüzey şekillerini görmek için yükseltisi

Yeryüzünde hangi ülkelere gitmeli ki Türkiye'de olduğu gibi sirk, hörgüç kaya gibi yüzey şekillerini görmek için yükseltisi
Yeryüzünde hangi ülkelere gitmeli ki Türkiye'de olduğu gibi sirk, hörgüç kaya gibi yüzey şekillerini görmek için yükseltisi fazla olan dağlar aramasın konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Öğretmenin derste sorduğu bir soruya öğrenciler hep bir ağızdan ‘Türkiye'de buzul etkisi yüksek dağların üst kısımlarında görülür." şeklinde cevap vermiştir.
Türkiye'de sirk, hörgüç kaya gibi yüzey şekillerini görmek isteyen kafile, hiç kuşkusuz kendine yüksek bir dağ bulmalıdır. Peki bu kafile yeryüzünde hangi ülkelere gitmeli ki Türkiye'de olduğu gibi sirk, hörgüç kaya gibi yüzey şekillerini görmek için yükseltisi fazla olan dağlar aramasın?

Ödev cevabı kısaca : Türkiye'de olduğu gibi sirk, hörgüç kaya gibi yüzey şekillerini görmek için yüksek dağları aramak istemeyenler İsviçre, Fransa, İtalya, Norveç ve Kanada gibi ülkeleri düşünebilir. Bu ülkelerde bu tür yüzey şekilleri daha yaygın olarak bulunabilir.

61
61
61
61
61
61
61
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.