Yeryüzünde ilk çağlardan günümüze kadar ulaşan önemli turistik değerler hangileridir

Yeryüzünde ilk çağlardan günümüze kadar ulaşan önemli turistik değerler hangileridir
Yeryüzünde ilk çağlardan günümüze kadar ulaşan önemli turistik değerler hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya Kültür Mirası Alanları anıtlar, binalar, kaleler, şatolar, tarihî ve dinî yapılar, tarihî şehir merkezleri ile antik şehirler gibi beşerî unsurlardan oluşur. Dünya’nın tanınmış kültür mirası alanlarından bazıları Hindistan’daki Taj Mahal (Fotoğraf Itza (Çiçen İtza) Piramitleri, Kamboçya’daki Angkor Tapınakları, Rusya’daki St. Petersburg (Sen Petersburg) Bazilikası, Çin Seddi, Bangladeş’teki Bagerhat Camisi’dir. Türkiye’nin Dünya Kültür Mirası Alanları ise İstanbul Tarihî Yarımadası, Divriği Ulu Cami, Hattuşaş Antik Kenti, Nemrut Dağı Heykelleri, Letoon Antik Kenti, Safranbolu Tarihî Kent Merkezi ve Evleri, Truva Antik Kenti, Selimiye Camisi, Çatalhöyük, Bursa Cumalıkızık Köyü, Diyarbakır Surları, Ani Harabeleri, Perge ve Efes Antik Kentleridir.

Dünya Doğal Miras Alanları ormanlar, göller, nehirler, adalar ve dağlar ile nesli tükenmeye yüz tutmuş bitkiler ve hayvanların yaşadığı bölgelerden oluşur. Dünya’nın önemli doğal miras alanlarından bazıları, Arjantin’deki İguazu Çağlayanları (Fotoğraf 5.6) ile Los Glaciares (Los Gılasiyares) Buzulları, Avustralya’daki Uluru Kayası, Büyük Bariyer Mercan Resifi ile Tasmanya Adası, Ekvador’a bağlı Galapagos Adası, Norveç’teki Geiranger Fiyordu, Rusya’daki Kamçatka Volkanik Dağları ve Malavi’deki Malavi Gölü’dür.

0
0
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.