Yeryüzünde kişi başına düşen tatlı su kaynaklarının en az olduğu bölgeler

Yeryüzünde kişi başına düşen tatlı su kaynaklarının en az olduğu bölgeler
Yeryüzünde kişi başına düşen tatlı su kaynaklarının en az olduğu bölgeler hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Orta doğu bölgesi dünya yüzeyinde tatlı su miktarının en az olduğu ülkeleri bünyesinde barındırır. Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Katar,  Yemen, Ürdün, Kuveyt, Bahreyn.

Dünyamıza yayılmış olan tatlı su miktarı görünen miktarlardan daha azdır. Her ne kadar dünyanın yarısından fazlası su ile dolu olsa da doğrudan insanlar tarafından kullanılan su miktarı çok düşüktür.

Tatlı su miktarının kendi içindeki dağılımı da farklılık gösterir. Bu tatlı suların yarısından fazlası buzul durumunda olduğu için insanların kullanımına kalan miktar daha da düşmüş durumdadır.

Kirletilen tatlı su oranlarının artması ile kullanılabilir tatlı su miktarı daha da düşme eğilimindedir.

Kişi başına 2,5 l olması gereken su tüketimi bazı bölgelerde daha aşağıya düşmektedir.

Şehirlerdeki kişi başına tüketilecek standart su miktarı 150 l olarak kabul görmektedir. Sanayisi gelişmiş olan ülkelerde bu miktar 266 litreye kadar çıkmaktadır. Afrika’da 67 l, Asya’da 143 l, Latin Amerika’da 184 l. Orta Doğu’da ise 158 l olarak gerçekleşmektedir.

Türkiye’de kişi başına düşen su miktarı 111 l olarak tespit edilmiştir.

50
36
11
20
144
11
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.