Yeryüzünde sıklıkla depremlerin meydana geldiği yerlerin ortak özelliği

Yeryüzünde sıklıkla depremlerin meydana geldiği yerlerin ortak özelliği
Yeryüzünde sıklıkla depremlerin meydana geldiği yerlerin ortak özelliği nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Depremler, yeryüzü derinliklerinde kırılma ve çatlamalar sonucunda açığa çıkan kuvvetin yeryüzüne ulaşması sonucunda yıkımların meydana gelmesi sonucunda oluşur. Depremler, titreşimlerle oluşur ve bu frekanslar bir şekilde ölçülüp hesaplanabilir.

Yeryüzünde sıklıkla depremlerin meydana geldiği yerlerin ortak özellikleri, son dönemde oluşan topraklar olmaları, volkanik hareketliliğin yakınlarında olmaları şeklindedir.

Yerin içinde bulunan yer kabuğunun aniden kırılması, titreşimli dalgalar halinde yer değiştirmesi ve yeryüzüne sarsıntı olarak yansıması sonucunda oluşan deprem bir doğal afettir.

Depremler yerkabuğunu meydana getiren levhaların birbirlerine sürtmesi, üstüne çıkması ,altına girmesi ya da sıkıştırmasıyla meydana geldiği için levhaların bulunduğu ve levha sınırlarının olduğu yerlerde deprem tehlikesi daha yüksektir. Yerkabuğunun altında volkanik dağ yoluyla yeryüzüne çıkan maddenin yeryüzünde tepkimeye girmesiyle oluşan depremleri görebiliriz. Volkanik dağlar deprem tehlikesi olan alanların içinde yer alır.

209
18
114
10
20
106
49
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.