Yeryüzündeki başlıca levhaları gösteren haritayı inceleyiniz. Birbirinden ayrılan levhaların tekrar birleşme olasılığı var mıdır

Yeryüzündeki başlıca levhaları gösteren haritayı inceleyiniz. Birbirinden ayrılan levhaların tekrar birleşme olasılığı var mıdır
Yeryüzündeki başlıca levhaları gösteren haritayı inceleyiniz, birbirinden ayrılan levhaların tekrar birleşme olasılığı var mıdır, bu olasılığın gerçekleşmesi durumunda kara ve denizlerin konumunda ne gibi değişimler olabilir? Tartışınız.

Soru : Yeryüzündeki başlıca levhaları gösteren haritayı inceleyiniz. Birbirinden ayrılan levhaların tekrar birleşme olasılığı var mıdır? Bu olasılığın gerçekleşmesi durumunda kara ve denizlerin konumunda ne gibi değişimler olabilir? Tartışınız.

Ödev cevabı kısaca : Yeryüzündeki levhaların birbirinden ayrılma veya birleşme olasılığı vardır. Bu olasılıklar levhaların türüne ve konumlarına bağlıdır. Levhaların birleşmesi durumunda kara ve denizlerde değişiklikler olabilir. Örneğin, kara kütleleri çarpışıp yükselerek dağ sıraları oluşturabilir. Levhaların ayrılması ise yeni okyanus kabuğunun oluşmasına yol açabilir ve denizlerin genişlemesine neden olabilir. Bu değişimler çok yavaş gerçekleşir ve milyonlarca yıl süren jeolojik süreçlerin sonucunda ortaya çıkar.

2
1
1
1
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.