Yesevilik hakkında öğrendiklerinizi açıklayınız

Yesevilik hakkında öğrendiklerinizi açıklayınız
Yesevilik hakkında öğrendiklerinizi açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yesevilik hakkında öğrendiklerinizi açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Yesevilik, Mevlana Celaleddin Rumi'nin öğretilerine dayanan ve tasavvufi prensiplere odaklanan bir tarikat ve manevi öğreti sistemidir. Müzik, semah, zikir, birlik ve hoşgörü gibi unsurlar ön plandadır.

Yesevilik, Mevlana Celaleddin Rumi'nin öğretilerine dayanan ve tasavvufi prensiplere odaklanan bir manevi öğreti sistemidir. Bu öğreti, aşk, birlik, hoşgörü, insan sevgisi, zikir ve sema gibi temel kavramlar üzerine inşa edilmiştir. Yeseviler, insanların arasındaki farklılıkları anlamak, sevgi ve hoşgörü ile yaklaşmak, birlik ve beraberlik içinde yaşamak için çaba sarf ederler. Mevlevilik geleneğinde olduğu gibi, Yeseviler de müzik, semah ve zikir gibi ritüellerle manevi bir yükseliş ve birlik duygusunu pekiştirme amacını taşırlar. Bu tarikat, öğretilerini yayma ve insanlara manevi rehberlik etme amacını güder, bu sayede bireylerin içsel bir dönüşüm yaşamasına ve daha aydın bir yaşam sürmelerine katkıda bulunur.

17
0
65
0
2
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.