Yıldızların özellikleri

Yıldızların özellikleri
Yıldızların özellikleri nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yeryüzünden bakıldığında tüm yıldızlar aynıymış gibi görünür. Ancak yıldızların hepsi aynı özelliğe sahip değildir. Kiminin sıcaklığı çok yüksekken kimininki daha düşüktür. Bazıları büyük, bazıları küçüktür. Sarı, kırmızı ve mavi renkte ışık yayanları vardır. Yıldızın rengini sıcaklığı belirler. Çok sıcak olan yıldızlar mavi renktedir. Daha az sıcak olanlar sarı, sıcaklığı en düşük olanlar ise kırmızı renktedir. Dünya’mızı aydınlatan ve ısıtan Güneş, sarı renkli bir yıldızdır. Güneş’in yüzey sıcaklığı yaklaşık 5.500 °C tur.

Gökyüzündeki yıldızlardan bazıları tek başına gözlemlenebilirken bazıları birbirine yakın topluluklar hâlinde gözlemlenebilir. Birbirlerine göre konumları her zaman aynı kalan ve gökyüzü gözlemleri sırasında duruşları bazı varlıklara benzetilen yıldız gruplarına takımyıldızı adı verilir. Acaba bilinen takımyıldızları nelerdir?

İnsanlar takımyıldızlarının şekillerini farklı varlıklara benzeterek yıldızlara “Büyükayı”, “Küçükayı”, “Kanatlı At”, “Kartal” gibi isimler vermişlerdir. Gökyüzünü incelediğinizde takımyıldızlarını gözlemleyebilirsiniz.

Yıldızların Özellikleri

  • Doğal ısı ve ışık kaynağıdır.
  • Tek ya da takım hâlinde bulunur.
  • Sıcaklıklarına göre farklı renklerde gözlemlenir.
  • Doğar, büyür ve ölür.
  • Işıkları titreşimli görünür.

Kaynak:Eğitim Sistem

69
67
66
66
66
66
67
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.