Yolculuk önce seni sözsüz bırakır, sonra da iyi bir hikâye anlatıcısına dönüştürür

Yolculuk önce seni sözsüz bırakır, sonra da iyi bir hikâye anlatıcısına dönüştürür
Yolculuk önce seni sözsüz bırakır, sonra da iyi bir hikâye anlatıcısına dönüştürür sözü ile ilgili ne düşünüyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İbn-i Batuta tarafından söylenen “Yolculuk önce seni sözsüz bırakır, sonra da iyi bir hikâye anlatıcısına dönüştürür.” oldukça etkili ve anlamlı bir duruma işaret etmektedir.

Bu söz ile anlatılmak istenen asıl kavram insanların birinci elden görmüş olduklarının hayatlarında yer edindiği ve tecrübe sahibi olabildikleridir. İkinci düşünceye göre ise bilgi sahibi olanın bir konu hakkında konuşabileceği ve fikir beyanında bulunabileceği ile ilgilidir. Şimdi bu iki düşünce üzerinden sözün asıl anlam bağını yakalamaya çalışalım.

Sonuç olarak insanlar görüp duydukça ve okudukça bilinmeyenler bilinene dönüşecektir. Tecrübe ve bilgi yaşamın devamı ile doğru orantılı şekilde artmaktadır.

101
2
1
16
14
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.