Yöneticilerin sanata değer vermesinin ve sanatçıları korumasının önemi hakkında neler söyleyebilirsiniz

Yöneticilerin sanata değer vermesinin ve sanatçıları korumasının önemi hakkında neler söyleyebilirsiniz
Yöneticilerin sanata değer vermesinin ve sanatçıları korumasının önemi hakkında neler söyleyebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Devletin sanata ve sanatçıya önem vermesi toplumsal sorumluluk olarak kültürün gelişmesi ve yaşanması anlamına gelmektedir. Bu nedenle devlet yöneticilerinin sanata önem vermesinin ve sanatçıları korumasının gerekliliği hemen her dönemde dile getirilmiştir.

Yöneticilerin sanata ve sanatçıya önem vererek onları koruması kanunlar çerçevesinde oluşturulan imkanlar ve sunulan fırsatlarla mümkün olmaktadır. Böylece sanatın özgün ve özgür bir şekilde icra edilmesi mümkün görülmektedir. Sanata değer veren toplumların kültürel olarak gelişmesi ve uzun yıllar varlığını sürdürmesi daha kolay olmuştur. Tarihte sanata önem vere toplumlar gelişen ve unutulmayan toplumlar olmayı başarmıştır.

Yönetimin başında bulunan yöneticilerin sanatçıyı koruması yönetiminde bulundukları ülkenin birikimi için, sanat eserlerinin çoğalması ülkenin sağlam eserlere sahip olması için ve ülkenin geçmişinin sağlam geleceğinin sağlam olması için sanata ve sanatçıya değer vermesi ve onları koruma altına alması önemlidir. Toplumun bağları için kültürel değerlerle dünya gündeminde olmak için eserlerle ülkeyi kalkındırmak ve ülkeye getirilerde bulunmak için sanata ve sanatçıya sahip çıkmak çok önemlidir.

114
58
190
60
53
77
241
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.