Yönetimin adaletli olmasının sonuçları neler olabilir

Yönetimin adaletli olmasının sonuçları neler olabilir
Yönetimin adaletli olmasının sonuçları neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yönetimin adaletli olmasının sonuçları, suçun az olması, insanların barış ve huzur içinde yaşaması, birlik ve beraberliğin olması, savaşların yaşanmaması gibi sonuçlardır. Bu nedenle adalet herkes için lazımdır. Adaletin bütün her şeyin üzerinde olması gerekir. Adil ülkelerde insanlar hakkettiği kazanır ve yaşar. Mutlu ve huzurlu olarak müreffeh bir hayat sürmeye devam ederler.

Çocukluktan itibaren yaşayarak öğrendiklerimizin ışığında "Adil" ne demektir? Türk Dil Kurumu sözlüğünde ”Adil” kelimesinin karşılığında “Adaletle iş gören, adaletten, doğruluktan ayrılmayan, hakkı yerine getiren, adaletli” tanımlamaları yapılmaktadır. Adil kelimesinin tanımında en çok geçen "Adalet" kelimesi ise yine Türk Dil Kurumu sözlüğünde, ”Hak ve hukuka uygunluk, hakkı gözetme, herkese kendine uygun düşeni, kendi hakkı olanı verme, doğruluk” olarak tanımlanmaktadır. "Adil" kelimesinin tanımındaki "Adalet" kelimesinin yerine tanımını koyduğumuzda “Adil” kelimesi; ”Hak ve hukukla iş gören, doğruluktan ayrılmayan, herkese kendi hakkı olanı veren, hakkı gözeten, herkese kendine uygun düşeni veren ve doğru olan” tanımına dönüşmektedir. Adil yönetim ise yöneten kişinin söz konusu adil tanımındaki ilkelere bağlı kalmasıdır. Yöneticinin altındaki hiç kimsenin haksız yere muamele görmemesi ve yönetilenler arasında ayırımcılık yapılmamasıdır.

  • Halkın develete güven duyması
  • Halkın kendini huzurlu hissetmesi
  • Halkın rahatça sosyal ve ekonomik faaliyetlerde bulunabilmesi
  • Devletin büyümesi ve ilerlemesinin kolaylaşması

1
85
282
82
82
3
87
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum