Yozgat Bozok Üniversitesi YKS kayıt işlemleri

Yozgat Bozok Üniversitesi YKS kayıt işlemleri
Yozgat Bozok Üniversitesi YKS kayıt işlemleri ne zaman başlayacak, kayıt için istenen belgeler nedir, hangi bölümlere e-kayıt yapılıyor detaylar haberimizde...

Yozgat Bozok Üniversitesi 2021- Yükseköğretim Sınavı (YKS) İle Yerleşen Adayların Kayıt Duyurusu

Üniversiteye 2021-YKS ile yerleşen adaylar 04-08 Eylül 2021 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ adresine E-Devlet şifresiyle girerek ‘e-Hizmetler’ sekmesinden açacağı sayfanın sonunda yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E-Kayıt’ sekmesinden kayıt işlemlerini yaparak, kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktıyı alan öğrencilerin, Üniversitemize kayıtlarla ilgili olarak gelmelerine veya herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.

E-Devlet şifresi almamış olan aday en yakın PTT şubesinden nüfus cüzdanı ile şahsen müracaat ederek e-devlet şifresi alabilir.

Kayıt sisteminde durumları sorunlu olan adaylar;

a) Mezuniyeti ile ilgili sorunu olan adaylar, ortaöğretim diplomasının aslı veya yeni tarihli geçici mezuniyet belgesinin aslını getireceklerdir.

b) Askerlikle ilgili sorunu olan adaylar, askerlik şubelerinden ilişiği olmadığını gösteren belge getirecektir.

c) Eş değer bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrenciler, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan kayıtlarını sildirmeden kayıt yaptıramayacaklardır.

e-Devlet Kapısı veya Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden kayıt yaptırmayıp, Üniversitemiz kayıt merkezinde kayıtlarını yaptıracak adayların kayıt işlemleri 06-10 Eylül 2021 tarihleri arasında kayıt yaptırmak istediğiniz birimin öğrenci işlerinde pandemi kurallarına dikkat edilerek yapılacaktır.

Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programına yerleşen adaylar ile “Üniversite E-Kayıt” yöntemiyle kayıt yapamayan adaylar kayıtlarını, 06-10 Eylül 2021 tarihleri arasında kayıt hakkı kazandıkları birimlere şahsen başvurarak yaptırabilir.

Detaylı bilgiye üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
2
0
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.