Yüce Allah (c.c.) biz insanlara ne gibi nimetler ihsan etmiştir

Yüce Allah (c.c.) biz insanlara ne gibi nimetler ihsan etmiştir
Yüce Allah (c.c.) biz insanlara ne gibi nimetler ihsan etmiştir, bu nimetlere nasıl teşekkür etmek gerekir, Kureyş suresini de dikkate alarak açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah bize pek çok şey nimet ihsan etmiştir. En büyük üç nimet: Peygamber Efendimiz, Kur’an-ı Kerim ve Kainattır. Allah bize hayat, nefes, sağlık, yemek, su, akıl gibi nimetler vermiştir. Nimet sahibini anmak, O’nu övmek, O’nun nimet sahibi olduğuna İman etmekle ve bunu Tevhid kelimesiyle ilan etmekle olur. Bu basit bir teşekkür ifâdesi değil, dil ile ‘şehâdeti’ getirmek, dil ile doğru sözlü olmak, dil ile Kur’an’ı tasdik etmek, dil ile İslâm’ı anlatmak ve dil ile Allah’ı çokça zikretmek ve buna benzer dil ile ilgili kulluk görevlerini yapmakla yerine getirilir.

Kureyş Suresinin Meali

  • Kureyş’e imkan sağlandığı için,
  • Kışın ve yazın yolculuk etme imkanı sağlandığı için,
  • Hiç olmazsa onun için bu Beyt’in (Kabe’nin) Rabbine kulluk etsinler!
  • Ki kendilerini açlıktan doyurdu ve onları korkudan emin kıldı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.