Yüce Allah'ın (c.c.) bizim ibadetimize ihtiyacı yoktur, öyleyse Allah niçin kendisine ibadet etmemizi istemektedir

Yüce Allah'ın (c.c.) bizim ibadetimize ihtiyacı yoktur, öyleyse Allah niçin kendisine ibadet etmemizi istemektedir
Yüce Allah'ın (c.c.) bizim ibadetimize ihtiyacı yoktur, öyleyse Allah niçin kendisine ibadet etmemizi istemektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İbadetler İlahi bir iletişim dilidir. Nasıl mors alfabesi bir iletişim dili ise, ibadet de kul ile Allah arasında bir iletişim dilidir. Demek ibadeti terk etmek, Allah ile iletişimi koparmak anlamına geliyor.

Allah, insanların ve tüm evrenin yaratıcısıdır. Onun insanların ibadetine ihtiyacı bulunmamaktadır. İbadet etmek, Allah'a yapılan bir yalvarma ve teşekkür olarak bilinmektedir. İnsanların, Allah'a kendilerini yarattığı, onlara nimetler verdiği, onları gönderdiği vahiyler ve peygamberler aracılığıyla bu ölçüde önemseyen bir yaratıcıya ibadet etmeleri kadar doğal bir şey bulunmamaktadır. Allah ile kul arasında bulunan yegane bağ ibadet olarak görülmektedir. Kul, yüce yaratıcı, Allah'tan yakararak bir şeyler istemekte ve Allah'da bu isteklerin karşılığını vermektedir. İbadet bu sebeple insan ve Allah arasındaki iletişim ve ulaşım aracı olarak görülmektedir.

İbadet bu noktada Allah ile iletişim yolu olarak görülmektedir. Bir kulun ibadet ile ilişiğini kesmesi, Allah ile bağını koparması olarak da görülebilecektir. Allah, insana sayısız ve insanların henüz tamamını keşfedemedikleri nimetler bahşetmiştir. Bu nimetler aynı zamanda insanların ufkunun açılmasına yardımcı olmaktadır.

60
11
32
6
15
9
37
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.