Yüce Allah’ın (c.c.) gönderdiği kitaplardan hangilerinin adlarını biliyorsunuz

Yüce Allah’ın (c.c.) gönderdiği kitaplardan hangilerinin adlarını biliyorsunuz
Yüce Allah’ın (c.c.) gönderdiği kitaplardan hangilerinin adlarını biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yüce Allah (c.c.), Hz. Âdem’den (a.s.) itibaren zaman içinde çeşitli toplum ve milletlere peygamberler göndermiştir. Bu peygamberlerden bazılarına hükümlerini, emir, yasak ve öğütlerini içeren ilahi kitaplar göndermiştir. Bu ilahi kitaplar şunlardır:

Tevrat, Yüce Allah (c.c.), Tevrat’ı Hz. Musa (a.s.) aracılığıyla İsrailoğullarına göndermiştir. Bu durum bir ayette şöyle belirtilir: “Biz, içinde doğruya rehberlik ve nur olduğu hâlde Tevrat’ı indirdik. Kendilerini (Allah’a) vermiş peygamberler onunla Yahudilere hükmederlerdi…” Başka bir ayette de “Sonra iyilik edenlere nimetimizi tamamlamak ve her şeyi açıklamak, hidayete erdirmek ve rahmet etmek maksadıyla Musa’ya da Kitab’ı (Tevrat’ı) verdik…” buyrulur.

Zebur, Yüce Allah (c.c.), Zebur’u da Hz. Davud (a.s.) aracılığıyla İsrailoğullarına göndermiştir. Bir ayette “… Davud’a da Zebur’u verdik.”1 buyrulur. Hem Zebur hem de Tevrat, sonradan pek çok değişikliğe uğradığından Allah’tan (c.c.) geldiği şekliyle günümüze kadar ulaşamamıştır.

İncil, Dört büyük ilahi kitaptan biri olan İncil, Hz. İsa’ya (a.s.) indirilmiştir. İncil de İsrailoğullarına gönderilen ilahi kitaplardan biridir. İncil, Hz. İsa’nın (a.s.) sağlığında yazıya geçirilememiştir. Onun vefatından çok sonra Matta, Markos, Luka ve Yuhanna gibi adlarla birçok İncil yazılmıştır. Bu sebeple de Yüce Allah’ın (c.c.) Hz. İsa’ya (a.s.) vahyettiği İncil, aslını koruyamamıştır.

Kur’an-ı Kerim (okumak, toplamak, bir araya getirmek) : Hz. Muhammed (s.a.v.), Müslümanların kutsal kitabı olup Hz. Muhammed’e indirilmiş kutsal kitaptır, değiştirilmeyen tek kutsal kitaptır. İndiriliş tarihi M.S. 610’dan başlayıp Hz. Muhammed’in ölüm yılı olan 632’ye dek sürmüştür. Hz. Ebubekir zamanında kitap haline getirilip, Hz. Osman zamanında çoğaltılmıştır. Kur’an-ı Kerim 23 yıl içerisinde ayet ayet, sure sure indirilmiştir. 114 sure ve 6666 olduğu yönünde yaygın bir söylem varsa da doğrusu bu rakamın 6236 olduğudur. İlk suresi Fatiha, son suresi de Nas suresidir. Her 20 sayfasına cüz denir, 30 cüzden oluşur.

Allah (c.c.), dört büyük ilahi kitabın dışında bazı peygamberlere de emir, yasak ve öğütlerini içeren suhuflar göndermiştir. Suhuf: Sayfalar anlamına gelmektedir. Yüce Allah (c.c.), Hz. Âdem’e (a.s.) 10, Hz. Şife 50, Hz. İdris’e 30, Hz. İbrahim’e (a.s.) de 10 suhuf göndermiştir. Görüldüğü gibi suhuflar, sayfa sayısı az kitapçıklardır.

139
52
174
16
21
28
89
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.