Yüce Allah’ın (c.c.) kendisini Âlemlerin Rabbi olarak nitelemesinin ne anlama gelir

Yüce Allah’ın (c.c.) kendisini Âlemlerin Rabbi olarak nitelemesinin ne anlama gelir
Yüce Allah’ın (c.c.) kendisini Âlemlerin Rabbi olarak nitelemesinin ne anlama geldiği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Rab, melik ve sahip, yaratma, hidayet etme, yedirme, içirme, şifa verme ve bağışlama anlamında Allah’ın (c.c.) sıfatı olarak kullanılmıştır. “Hamd, âlemlerin Rabb’i, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah’a mahsustur.” (Fâtiha suresi, 2-4. ayetler), “…(Kureyş de), kendilerini besleyip açlıklarını gideren ve onları korkudan emin kılan bu evin (Kâbe’nin) Rabb’ine kulluk etsin.” (Kureyş suresi, 3-4. ayetler.)

Allah’ın (c.c.) sıfatı olarak “Rab” ifadesi değişik anlamlarda kullanılmıştır: Rab olarak Yüce Allah (c.c.), bütün varlıkları yetiştiren, terbiye eden, onların ihtiyaçlarını gideren, görüp gözeten, canlı cansız her şeye nizamını, güzelliğini, yeteneklerini veren, onların yaşamalarını sağlayan, her şeyin maliki ve sahibi olarak nitelenmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.