Yüce Allah’ın el-Câmi isminin kâinata ve tüm varlıklara yansımalarına örnekler

Yüce Allah’ın el-Câmi isminin kâinata ve tüm varlıklara yansımalarına örnekler
Yüce Allah’ın el-Câmi isminin kâinata ve tüm varlıklara yansımalarına örnekler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Câmi‘ isminin dünya hayatıyla ilgili bir örneği de Allah’ın gönülleri birleştirmesinde gözlemlenir. Anne, baba, eş, evlat, kardeşler, arkadaşlar ve tüm Müslümanlarla olan kalbî bağlılığımız, el-Câmi isminin en güzel yansımalarındandır. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de kullarına birlikte ibadet etmeyi çokça emretmiştir. Müslümanların bir araya toplanıp cemaat hâlinde dua ve ibadet etmeleri, samimiyeti, sevgiyi ve yardımlaşmayı artırır. Hz. Muhammed (s.a.v.), cemaatin önemi hakkında şöyle buyurmaktadır: “Üç kişi birlikte bulunur da namazı aralarında cemaatle kılmazlarsa, şeytan onları kuşatıp yener. İşte bu yüzden cemaate devam etmelisiniz. Unutmayın ki sürüden ayrılan koyunu kurt yer.” (Ebû Dâvûd, Salât, 46.) Allah’a (c.c.) kulluk eden biz Müslümanlar, toplu ibadetlerimize özen göstermeli, bir araya geldiğimizde, kalplerimizi birleştiren Yüce Rabbimize birlikte dua etmeliyiz.

  • İnsanların birbirlerine gönülden bağlılıklarının olması.
  • Dünyadaki hayvanların belli bir düzen ve sistem içinde bir arada yaşamlarını sürdürmeleri.
  • Tüm canlıların birbiriyle uyumlu yaşaması.

514
402
1307
578
243
145
128
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.