Yüce Allah’ın Esmâ-i Hüsnâ’sından olan el-Vâhid, el-Ehad, el- Mü’min isimlerinin anlamları

Yüce Allah’ın Esmâ-i Hüsnâ’sından olan el-Vâhid, el-Ehad, el- Mü’min isimlerinin anlamları
Yüce Allah’ın Esmâ-i Hüsnâ’sından olan el-Vâhid, el-Ehad, el-Mü’min isimlerinin anlamlarını öğreniniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vahid: “Kemâl sıfatları bütün eşyayı kuşatan, eşi ve benzeri olmayan, bölünmez ve parçalanmaz tek zât.” “Sıfatlarında şeriki olmayan.”
Ehad: “Bütün noksan sıfatlardan münezzeh olan yegâne zât” “Zâtında şeriki olmayan.” “Sizin ilâhınız tek bir ilâhtır; O’ndan başka ilâh yoktur.” (Bakara Sûresi, 2/163)

El- Mümin esmasının ilk anlamı, insanın kalbinde iman ışığı yakan, insanın Allah'a ve ahiret gününe iman etmesini sağlayan demektir. El-Mümin, hidayete erdiren, hayra yönelten ve günahtan sakındıran demektir.

El-Vahid Anlamı Nedir

Vâhid ismi Arapça kökenli bir isimdir. El-Vâhid ismi Vâhid isminden türemiştir.
Vâhid kelimesinin anlamı şu şekilde açıklanmaktadır.

  • Eşi benzeri olmayan ve zâtında tek olan.
  • Kendisinden başka olmamak, işlerinde, hükümlerinde, sıfatlarında asla ortağı ve dengi bulunmayan demektir.
  • İsimlerinde ve ıfatlarında ortağı olmayan.
  • Tek ve bir olmak.

El-Vâhid Faziletleri Nedir

  • 5 vakit namazdan sonra 63 kez ''Ya Vâhid Celle Celâlühû'' zikrine devam edilir ise rızk artar ve kalp nur ile dolar.
  • Her gün 1000 kere ''Ya Vâhid Celle Celâlühû'' ismi okunur ise her türlü isteğe kavuşulur.
  • Haram işlerde vakit geçiren kişiler 3669 kere ''Ya Vâhid Celle Celâlühû'' der ise ve sonra dua edilir ise o kişi adı geçen şeylerden kurtulur.
  • 66 kez İhlas suresi ve ardından 101 kere ''Ya Vâhid Celle Celâlühû'' isim okunur ise ve bu her gün yapılır ise o kişi hiç ummadığı nimetlere kavuşur.
  • Günde 4000 kez okuyan kişinin tüm istekleri gerçekleşir.
  • Bu ismi çok okuyan ve okumayı sürdüren kişiler yalnız yaşamayı ihtiyat edinir. Kalabalıktan saklanır. Allah bu kişileri şeytani düşüncelerden korur.
  • Bu isim ile zikreden kişinin ahlakı güzelleşir. Gönlünden korku yok olur.

El-Mü’min anlamı nedir

el-Mü’min Yüce Allah’ın Esmâ-i Hüsnâ’sından biri de el-Mü’min’dir. El-Mü’min; Yüce Allah’ın emin kılan, güvene kavuşturan, kullarını tehlikeden koruyup onların zararına olan şeyleri haber veren ve iyi kullarını azaptan uzaklaştırıp onlara haksızlık etmeyen anlamındaki ismidir

El-Mü’min esmasının zikir adedi her pazartesi ve toplam 136 gündür. Her esma gününü yanı sıra her gün de okunabilir. El-Mü’min esmasının anlamı ise aşağıda açıklanmıştır.

El-Mü’min Esmasının Anlamı: Gönüllere iman ruhu vererek kendisine sığınan kişilere emniyet ve güvenlik veren, Mü'minleri azaplarından ve yarattıklarının hepsini zulmünden emin kılan kullarına huzur ve güven veren. Emniyet sahibi ve sadık sözünden vaadinden dönmeyen.

El-Mü’min Faziletleri Nedir

El-Mü’min isminin özellikleri ve faziletleri bulunmaktadır. El-Mü’min faziletleri aşağıda açıklanmıştır.

  • El-Mü’min esmasının zikrine devam eden kişilerin gönülleri nur ile dolar.
  • Her gün 136 defa Ya Mü’min ism-i şerifinin zikrine devam edilir ise kişiler düşmanlarından üstün gelebilir.
  • Sabah namazı sonrası Ya Mü'min ism-i şerifini 267 kere okunur ise kişi sıkıntıya düşmez ve kimseye muhtaç olmaz. Yalan söylemez ve kötü sözlerden kurtulur.
  • El-Mü’min ism-i şerifini 136 kere yazdıktan sonra üzerinde taşıyan kişiler cin ve şeytanın şerrinden korunmaktadır.
  • El-Mü’min ism-i şerifini her gün okunur ise ağır hastalıklardan Allah'ın izni ile korunur.

El-Ehad; Yüce Allah’ın Esmâ-i Hüsnâ’sındandır, bir ve tek olmak demektir.54 Yüce Allah’ın isimlerinde, sıfatlarında, yaratmasında ve emretmesinde tek ve eşsiz olmasıdır. Ancak Yüce Allah’ın bir ve tek olması herhangi bir sayı dizisinin ilk basamağı anlamında matematiksel birlik gibi değildir. O’nun bir ve tek oluşunda benzerinin ve denginin bulunmamasıdır. Kur’an-ı Kerim’de İhlas suresinde Yüce Rabb’imizin el-Ehad ismi şöyle geçmektedir: “De ki: O, Allah birdir. Allah sameddir (Bütün varlıklar O’na muhtaç fakat O, hiçbir şeye muhtaç değildir.). O, doğurmamış ve doğmamıştır. Onun hiçbir dengi yoktur.”

139
236
134
123
122
126
235
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.