Yüce Allah’ın huzurunda temiz olmak neden önemlidir

Yüce Allah’ın huzurunda temiz olmak neden önemlidir
Yüce Allah’ın huzurunda temiz olmak neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Temizlik İslam dininin temel esaslarından biridir. İslâm dini temizlik üzerine kurulmuştur. Müslüman demek temiz insan demektir. Temiz olanları hem Allah hem de insanlar sever. Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor:

"Şüphesiz ki Allah çokça tövbe edenleri ve iyice temizlenenleri sever." Allah'ın sevdiği kişilerden olabilmemiz için temizliğe dikkat etmemiz gerekir.

Sevgili Peygamberimiz: "Temizlik imanın yarısıdır." buyurarak dinimizin temizliğe verdiği önemi belirtmiştir.

Müslüman namaz kılarken Allah'ın huzurunda bulunur. Allah'ın huzuruna çıkmak için beden elbise ve namaz kılınacak yerin temiz olması gerekir. Dinimiz iç temizliğine de büyük önem vermiştir. Müslümanın dışı temiz olduğu gibi kalbi ve rûhu da temiz olmalıdır.

Yüce Rabbimizin isimlerinden birtanesi de (el Kuddüs)dür. Yani; Allah temizdir ve temiz olanı sever.

Allah bizim temiz olmamızı bize faydası olduğu için istiyor. Çünkü eğer temiz olmazsak kötü mikroplar vücudumuzun her tarafını sarar. Daha sonra hastalanırız ve gücümüz elimizi, kolumuzu hareket ettiremeyecek kadar azalır .O zaman hiçbir şeyin tadı olmaz hayatımızda.

Temizlik kavramı, İslam dininin temel esaslarından birisidir. Hz. Muhammed (s.a.v), Kur'an'ı Kerim bizlere bu konuyu ve durumu çok açık bir şekilde ifade etmektedir. İslâm dini temizlik üzerine kurulmuştur. Müslüman kişinin ilk vasfı temiz insan olmasıdır. Temiz olan kişiler hem çevresi tarafından sevilir hemde Allah (c.c) tarafından sevilir.

Kur'an'da yer alan ayetlere göre;

Sana kadınların ay hâlini sorarlar. De ki: “O bir ezadır (rahatsızlıktır). Ay hâlinde kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah’ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever.” (Bakara suresi, 222. ayet)

Yukarıda yer alan ayette Yüce Allah, insanlara hem öğüt vermekte hemde uyarmaktadır. Allah'ın çok tövbe edenleri ve çok temizlenenleri sevdiğinden bahsediliyor. Allah'ın huzuruna her anlamda temiz çıkmak önemlidir.

1050
275
793
102
203
132
1020
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum