Yüce Allah’ın peygamberler aracılığıyla insanlara yol gösterici öğüt ve ilkeler göndermesinin, onlara ne gibi faydaları

Yüce Allah’ın peygamberler aracılığıyla insanlara yol gösterici öğüt ve ilkeler göndermesinin, onlara ne gibi faydaları
Yüce Allah’ın (c.c.) peygamberler aracılığıyla insanlara yol gösterici öğüt ve ilkeler göndermesinin, onlara ne gibi faydaları olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yüce Allah (c.c.), insanı diğer varlıklardan üstün ve ayrıcalıklı bir konumda yaratmıştır. Ona akıl ve düşünme yeteneği gibi üstün özellikler vermiştir. İnsana irade gücü vermiş ve onu davranışlarında özgür bırakmıştır. Bunun sonucunda da kişiyi yaptıklarından sorumlu tutmuştur. İnsan, aklıyla neyin iyi, neyin kötü olduğunu bilebilir; davranışlarını bilinçli olarak yerine getirebilir. Allah’ın (c.c.) varlığını, yüceliğini kavrayabilir.

Ancak insan, Yüce Rabb’ine karşı görev ve sorumluluklarının neler olduğunu, Allah’a (c.c.) nasıl ibadet edeceğini bilemez. Vahiy olmadan Yüce Allah’ın (c.c.) özelliklerini, onun hoşnutluğunu ve rızasını kazanmak için neler yapması gerektiğini öğrenemez. Ahiret hayatı, meleklerin varlığı gibi konularda bilgi sahibi olamaz. İşte bu gibi konularda Allah (c.c.), insanları vahiylerle aydınlatmıştır.

Allah (c.c.), vahiylerle insanları doğru inanca ve doğru davranışa yönlendirmiştir. Tarihî süreç içinde insanlar zaman zaman hak yoldan sapmışlar; yanlış inançlara yönelmişlerdir. Peygamberlerin getirdiği tevhit inancından ayrılmışlar; Ay, Güneş, yıldızlar, su, ateş, hayvanlar gibi çeşitli varlıkları kutsal kabul edip bunlara tapınmışlardır. Yüce Allah (c.c.), insanları tekrar doğru yola ulaştırmak, onları iyiye ve güzele yönlendirmek için peygamberler aracılığıyla vahiyler göndermiştir.

1526
299
869
513
181
249
560
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.