Yüce dinimiz, beslenme konusunda ne gibi ölçüler koymuştur

Yüce dinimiz, beslenme konusunda ne gibi ölçüler koymuştur
Yüce dinimiz, beslenme konusunda ne gibi ölçüler koymuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Efendimiz yiyecek konusunda dengelenmesi gereken bir durum olduğu zaman ona zıt bir yiyecekle bunu telafi ederdi. Mesela hurmanın sıcaklığını karpuzla dengelemiştir. Eğer zıt bir yiyecek bulamazsa ihtiyacı kadar yer, aşırıya kaçmazdı. Gönlünün istemediği yiyeceği yemez, o yemeği yemek için de kendini zorlamazdı. Peygamberimizin bu tutumu sağlığı korumada önemli bir kuraldır. İnsan canının çekmediği bir yiyeceği yediğinde bu yiyeceğin zararı faydasından daha çok olur.

Peygamberimiz kesinlikle bir yemeğe kusur bulmaz, hoşlanırsa o yemeği yer, hoşlanmazsa o yemeği yemezdi. Peygamberimiz eti severdi, en sevdiği et, koyunun kolları ve ön kısmı idi. Şüphesiz koyun etinin en hafif kısmı boyun, kol ve pazı etleridir. Bu et mideye hafif gelir ve sindirimi kısa sürer.

2284
1728
1750
613
743
1003
2356
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.