Yük birimi coulomb (kulon) dur, fakat temel birim olarak akım şiddeti tercih edilmiştir

Yük birimi coulomb (kulon) dur, fakat temel birim olarak akım şiddeti tercih edilmiştir
Yük birimi coulomb (kulon) dur, fakat temel birim olarak akım şiddeti tercih edilmiştir, böyle bir tercih yapılmasının nedeni hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Araştıralım - Tartışalım

Yük birimi “coulomb” (kulon) dur. Fakat temel birim olarak akım şiddeti tercih edilmiştir. Böyle bir tercih yapılmasının nedenini araştırarak arkadaşlarınızla tartışınız.

Temel büyüklüklerin hassas bir biçimde ölçülebilir olması gerekir. Coulomb değeri yaklaşık 6,24×1018 tane elektrondur. 6,24×1018 tane elektronu saymak imkansıza yakın derecede zordur. Akım şiddeti ise ampermetre ile kolaylıkla ve hassas bir şekilde ölçülebilir. Ayrıca akım şiddeti hem günlük hayatta çok kullanılır hem de sayısal ifadelerle göstermek daha kolaydır.

224
63
224
13
222
222
25
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.