Yukarıdaki tepkimeler yardımıyla Cu, Mg ve Fe metallerini aktif metal, pasif metal şeklinde sınıflandırınız

Yukarıdaki tepkimeler yardımıyla Cu, Mg ve Fe metallerini aktif metal, pasif metal şeklinde sınıflandırınız
Yukarıdaki tepkimeler yardımıyla Cu, Mg ve Fe metallerini aktif metal, pasif metal şeklinde sınıflandırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Cu(k) → Cu2+ (suda) + 2e– Eo yük. = -0,337 V
Mg(k) →Mg2+ (suda) + 2e– Eo yük = 2,372 V
Fe(k) → Fe2+ (suda) + 2e– Eo yük. = 0,440 V
Yukarıdaki tepkimeler yardımıyla Cu, Mg ve Fe metallerini aktif metal, pasif metal şeklinde sınıflandırınız.

Ödev cevabı kısaca : Elektrokimyasal sıralama yardımıyla Cu, Mg ve Fe metallerini aktif ve pasif metaller olarak sınıflandırabiliriz.

Aktif metaller şunlardır:

  1. Mg: Bu, elektrokimyasal sıralamadaki en olumlu (pozitif) elektrot potansiyeline sahiptir (2,372 V). Yani Mg, Mg²⁺ iyonlarına kolayca oksitlenir.

Pasif metaller şunlardır:

  1. Fe: Fe elektrokimyasal sıralamada pozitif bir elektrot potansiyeline sahiptir (0,440 V), ancak Mg'den daha olumsuzdur. Bu nedenle Mg'den daha az reaktiftir ve Fe²⁺ iyonlarını oluşturarak daha zor oksitlenir.
  2. Cu: Cu elektrokimyasal sıralamada diğer iki metale göre en olumsuz elektrot potansiyeline sahiptir (-0,337 V). Cu, Cu²⁺ iyonlarına oksitlenir, ancak Mg ve Fe'den daha az reaktiftir.

Sonuç olarak, Mg aktif bir metaldir ve en kolay oksitlenen metaldir. Fe ve Cu ise pasif metallerdir ve oksitlenmeleri daha zordur.

1
0
1
0
1
3
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.