Yüksek bir dağa araçların kolayca çıkabilmesi için yollar kıvrımlı olacak şekilde yapılır

Yüksek bir dağa araçların kolayca çıkabilmesi için yollar kıvrımlı olacak şekilde yapılır
Yüksek bir dağa araçların kolayca çıkabilmesi için yollar kıvrımlı olacak şekilde yapılır, peki yollar niçin kıvrımlı yapılmıştır, yolların kıvrımlı yapılması ne tür avantajlar sağlar konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yüksek bir dağa araçların kolayca çıkabilmesi için yollar kıvrımlı olacak şekilde yapılır. Bununla ilgili Görsel 5.27’yi inceleyelim. Görseldeki dağın en alt ve en üst noktasına düz bir yol yapılabilirdi. Böylece araçlar daha kısa yol alarak dağın tepesine ulaşabilirdi. Peki yollar niçin kıvrımlı yapılmıştır? Yolların kıvrımlı yapılması ne tür avantajlar sağlar? Düşünelim.

Ödev cevabı kısaca : Dağlarda yapılan yollar genellikle kıvrımlıdır çünkü dik ve düz bir yol yapmak, araçlar için zorlu tırmanışlar ve güvenlik riskleri oluşturabilir. Kıvrımlı yollar, eğimi aşamalı olarak artırarak araçların daha rahat tırmanmasına, güvenliklerini sağlamalarına ve doğal araziye daha iyi uyum sağlamalarına olanak tanır.

23
22
22
22
8
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.