Yüksek dağın başı dumanlı olur atasözünün anlamı

Yüksek dağın başı dumanlı olur atasözünün anlamı
Yüksek dağın başı dumanlı olur atasözünün anlamı; büyük, önemli işlerin başında görev yapanlar, sürekli olarak sorumluluklarının sıkıntısını taşırlar.

Yüksek dağların başından bulutlar hiç eksik olmaz. Aynı şekilde büyük ve önemli işlerin başında olan, bunların sorumluluğunu taşıyan kişilerin de başından sıkıntıları ve üzüntüleri eksik olmaz. Önemli işlerin başında bulunanlar, sürekli olarak sorumluluklarının sıkıntısı içinde olurlar.

Yüksek dağın başı dumanlı olur atasözünün anlamı

Yüksek dağın başı dumanlı olur atasözü, yüksek konumlarda önemli işler ile uğraşan kişilerin başındaki sorumlulukların da sıkıntısının da büyük olduğu anlamına gelmektedir. Üstelik aldıkları tüm sorumlulukların da bulundukları konum sebebiyle zorlayıcı olabileceğini ifade etmek için kullanılan bir atasözüdür.

Yüksek dağın başı dumanlı olur atasözünün örnek cümle içinde kullanımı

Şirketin yöneticisine bu kadar imrenme, yüksek dağın başı dumanlı olur.

2
3
1
8
2
1
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.