Yüksek gerilim hatlarının yakınından geçerken pusula ibresi niçin sapar

Yüksek gerilim hatlarının yakınından geçerken pusula ibresi niçin sapar
Yüksek gerilim hatlarının yakınından geçerken pusula ibresi niçin sapar konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yüksek gerilim hatlarının yakınından geçerken pusula ibresi niçin sapar

Ödev cevabı kısaca : Yüksek gerilim hatları elektrik akımı taşıdığı için, bu hatlar güçlü bir manyetik alan oluşturur. Pusula ibresi manyetik alanlara tepki gösterir ve manyetik alanın etkisi altında hareket eder. Yüksek gerilim hatlarından geçerken, bu güçlü manyetik alanlar pusula ibresini etkiler ve sapmasına neden olabilir. Pusula ibresi manyetik alanın yönüne doğru döner ve bu da pusulanın doğru yönü göstermesini engeller.

Bu nedenle, yüksek gerilim hatları veya diğer güçlü manyetik alan kaynakları yakınından geçerken, pusulanın doğru yönlendirmesi bozulabilir ve yanıltıcı sonuçlar verebilir. Bu tür durumlarda, navigasyon veya pusula kullanımı gereken alanlarda dikkatli olunmalı ve manyetik alanların etkisi göz önünde bulundurulmalıdır.

0
0
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.