Yükseköğretim programlarına başvurabilmek için en az kaç puan almak gerekir

Yükseköğretim programlarına başvurabilmek için en az kaç puan almak gerekir
Üniversite programlarına başvurabilmek için en az kaç puan almak gerekir, 2023 Yükseköğretim programlarına başvurabilmek için en az kaç puan almak gerekir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yükseköğretim Programlarına Başvurabilmek İçin En Az Kaç Puan Almak Gerekir?

Yükseköğretim Programının Türüİlgili Puan TürleriPuan/Başarı Sırası Koşulu
Ön lisans programlarını tercih edebilmek içinTYTTYT sınav puanının hesaplanmış olması gerekmektedir
Özel yetenek gerektiren lisans programlarına ön kayıt yaptırabilmek için (Devlet Konservatuvarlarının / Konservatuvarların lise devresi mezunlarının Konservatuvarların lisans devresine yerleştirilmesinde merkezî sınav puanı aranmaz.)TYTTYT sınav puanının hesaplanmış olması gerekmektedir. *
Merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek içinİlgili puan türünde (AYT/YDT)İlgili puan türünde sınav puanının hesaplanmış olması gerekmektedir.
Özel yetenek gerektiren öğretmenlik programlarına ön kayıt yaptırabilmek içinTYTEn düşük 800 bininci (800.000)**

* Bu programlara en az kaç puan almış adayların başvurabileceklerine ilgili yükseköğretim kurumunca karar verilerek, ilgili yükseköğretim kurumunca basın-yayın organlarıyla adaylara duyurulacaktır.
** Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.