Yükseköğretimdeki okullaşma oranının arttırılması için neler yapılabilir

Yükseköğretimdeki okullaşma oranının arttırılması için neler yapılabilir
Yükseköğretimdeki okullaşma oranının arttırılması için neler yapılabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü yüksek öğretimde okumak için ciddi bir çalışma ve emek gerekmektedir. Kız çocukları erkek çocuklarına göre daha disiplinli ve daha fazla çalışmaktadır. Bundan dolayı da daha çok üniversite sınavında başarıyı yakalamaktadır.

Yükseköğretimdeki okullaşma oranının arttırılması için;

  • Eğitime ve öğretime fazlasıyla önem verilmesi gerekir.
  • Eğitimin ekmek ve su gibi gerekli olduğunu, toplumların ve ülkelerin ancak eğitim ile yükselebileceğini benimsemek gerekir.
  • Okulların sayısının arttırılması gerekir.
  • Öğrenciler için kalacak yurtların arttırılması, yurt şartlarının daha da iyileştirilmesi gerekir. Çünkü bir çok öğrenci kendi şehrinden farklı şehirlere okumak için gitmektedir ve kalacak yer ihtiyaçları vardır.
  • Öğrencilere mezun olduklarında iş imkanı sağlanmalı, bu durumun garantisi verilmelidir. Bir çok mezun kişi, iş bulamamakta ve bu durumdan oldukça üzüntü duymaktadırlar.
  • Öğrenciler için ulaşım ağı geliştirilmeli, okullara ve yurtlara giden otobüs ve dolmuşlar, metrolar arttırılmalıdır. Unutmayalım ki birçok öğrenci ulaşım sıkıntısından dolayı okula gidememektedir.

48
32
157
12
2
11
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.