Yürek eş anlamlısı nedir

Yürek eş anlamlısı nedir
Yürek eş anlamlısı nedir, yürek nedir, yürek TDK anlamı nedir, yürek kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

İnsan ve hayvanların hayatta kalmasını sağlayan, gövdede göğüs boşluğunda bulunan bir organ olarak bilinmektedir. Kalp ve yürek aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler arasında bulunmaktadır.

Yürek kelimesinin anlamı iki farklı şekilde ele alınır. Gerçek anlamı üzerinden ‘İnsan vücudunun göğüs boşluğunda yer alan, iki akciğer arasında bulunan kirli kan ve temiz kanın dolaşımını sağlayan hayati organ’ olarak tanımlanmaktadır. Aynı zamanda mecazi olarak cesur ve yiğit şeklinde de kullanılabilmektedir. Diğer yanda duygusal kişiler için de kullanılan bir sözcük olarak öne çıkıyor. Amaca uygun şekilde hem yürek hem de kalp kelimesini eş anlamlı şekilde kullanabilirsiniz.

Yürek kelimesinin eş anlamlısı nedir

Yürek kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Kalp, Cesaret, Ciğer, Dil, Gönül, İç, İçeri, Karın, Kupa, Mide, Sadır, Sine

Yürek TDK anlamı nedir

1. isim, anatomi Kalp.
2. isim Bir kimsenin ruhsal yönü, gönül. "Fazıla Hanım'ın elleri terliyor, yüreği sarsılıyordu." - Sait Faik Abasıyanık
3.
isim Kupa (I).

4. isim, mecaz Herhangi bir şeyden çekinmeme, korkmama, yüreklilik, korkusuzluk, cesaret. Bu iş yürek ister.
5. isim, mecaz Acıma duygusu. "Ona merhume demek bile yürek parçalayıcı bir şeydir." - Reşat Nuri Güntekin
6.
isim, halk ağzında Mide, karın, iç. "Ayşe Hanım, kahveciden limon şekeri almış, yürek ferahlatır diye uzatıyor." - Sermet Muhtar Alus

Yürek kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Yürek yemek isteyen arkadaşlar bu masaya otursunlar.
  • Bir insanda yürek varsa her şeyin üstesinden gelir.
  • İnsanlar biraz olsun yürek sahibi olsalar o zaman her şey düzelir.
  • Yüreğim ağzıma geldi.
  • Çocuğun sözlerini duyduğumuz an yüreğimiz paramparça oldu.
  • Onun yüreğinin temizliği yeter.

13
40
6
5
39
9
38
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.