Yusuf Has Hacip, Karahanlı sarayında has haciplik görevinde bulunmuş bir Türk bilginidir

Yusuf Has Hacip, Karahanlı sarayında has haciplik görevinde bulunmuş bir Türk bilginidir
Yusuf Has Hacip, Karahanlı sarayında has haciplik görevinde bulunmuş bir Türk bilginidir, onun sözlerinden hareketle Karahanlıların devlet anlayışıyla ilgili neler söyleyebilirsiniz detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Memleket tutmak için çok asker ve ordu gerektir. Askeri beslemek için de çok mala ve servete ihtiyaç vardır. Bu malı elde etmek için halkın zengin olması gerektir. Halkın zengin olması için de doğru kanunlar konulmalıdır. Bunlardan biri ihmal edilirse beylik çözülmeye yüz tutar. Yusuf Has Hacip Aydın Taneri, Türk Devlet Geleneği, s. 217.
Yusuf Has Hacip, Karahanlı sarayında has haciplik görevinde bulunmuş bir Türk bilginidir. Onun sözlerinden hareketle Karahanlıların devlet anlayışıyla ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Ödev cevabı kısaca : Yusuf Has Hacip'nin sözlerinden hareketle, Karahanlılar döneminde devletin gücünün ve istikrarının korunması için askeri gücün önemine vurgu yapıldığı anlaşılabilir. Ayrıca, halkın refahının ve zenginliğinin devletin gücünü desteklediği ve bu nedenle doğru kanunların konulmasının önemli olduğu belirtilmektedir. Bu, Karahanlıların devlet yönetiminde halkın refahını ve güvenliğini sağlamaya önem verdiklerini gösterir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.