Yuvayı dişi kuş yapar atasözünün anlamı

Yuvayı dişi kuş yapar atasözünün anlamı
Yuvayı dişi kuş yapar atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı nasıldır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yuvayı dişi kuş yapar atasözünün anlamı

Yuvayı dişi kuş yapar atasözü, kurulan bir yuva içerisinde kadının oldukça aktif bir şekilde rol aldığını belirtmek için kullanılır. Bir ilişkinin ve yuvanın birliğini ve beraberliğini kadın sağlar. Yine evdeki düzeninde en büyük sağlayıcısı kadınlardır. Bu atasözü de bunun destekçisidir.

Evin dışındaki işler erkekten, içindeki işler de genellikle kadından sorulur. Bir evin yönetimini, düzenini ve aile bireylerinin mutluluğunu, o evin kadını sağlar. Kadın bunları sağlamasa, ne evin düzeni, ne de aile bireylerinin mutluluğu kalır. Günümüz şartlarında kadınlar da çalışma hayatının içinde yer aldığından bu atasözü, kadınların tutumlu olması gerektiğini ifade etmek için söylenir.

Bir evin oluşumunu, direncini, gelişmesini ve refahını kadın sağlar. Çünkü kadınlar evinden sorumlu, çocuklarından, kocasından mükelleftir. Yuvasını yapanda kadındır, günümüzde çoğunlukla bozanda kadındır. Erkekler ise Allah güç verdiği için çalışma işini yürütürler.

Yuvayı dişi kuş yapar atasözünün örnek cümle içinde kullanımı

Kadınların bir ilişki içindeki önemi geri plana atılamaz sonuçta yuvayı dişi kuş yapar.

13
16
11
3
5
15
35
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.