Yüzdürme yöntemi ile ayırma nedir, nasıl yapılır

Yüzdürme yöntemi ile ayırma nedir, nasıl yapılır
Yüzdürme yöntemi ile ayırma nedir, nasıl yapılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yüzdürme: Odun talaşı ve mercimek karışımı su dolu kaba boşaltıldığında , odun talaşı su yüzeyine çıkarken mercimek su dibine batar. Böylelikle odun talaşı ile mercimek ayrışırlar.

Katı – katı karışımındaki ayrılacak katı veya koloit karışımlardaki katı tanecikleri su üzerinde yüzecek hâle getirilebilir. Su üzerinde yüzer hâlde bulunan katı üstten alınarak karışımdan ayrılır. Böylelikle yoğunluğu sudan daha küçük olan katılar karışımdan su kullanılarak ayrılmış olur.

Bir heterojen karışımdan ayrılacak olan katı taneciklerinin bir sıvı üzerinde yüzdürülmesi ve bu katının sıvı üzerinden alınması işlemine yüzdürme (flotasyon) denir.

İki farklı madde birbiri ile karıştığı zaman tanecikli olan maddelerin yüzdürme yöntemi ile ayrılması mümkün olmaktadır. Saman ve buğdayı ayırmak için yüzdürme yöntemi kullanılabilir. Bunun dışında mercimek ve sapları, ıspanak ve toprak da yüzdürme yöntemi ile ayrılabilmektedir.

1
0
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.