Z harfi ile başlayan eşyalar

Z harfi ile başlayan eşyalar
Z harfiyle başlayan eşyalar, baş harfi Z olan eşyalar nesneler listesi Z ile başlayan eşya isimleri hangileridir, Z ile başlayan eşyalar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eşyalar, günlük hayatımızı devam etmemiz için önemli araç-gereçlerdir. Peki Z harfiyle başlayan eşyalar hangileridir? İşte Z harfi ile başlayan eşyalar ile o eşya (nesne) hakkında bilgiler.

Z Harfiyle başlayan eşya isimleri

  • Zamk
  • Zar
  • Zarf
  • Zemberek
  • Zembil
  • Zeytinlik
  • Zıbın
  • Zımba
  • Zımpara
  • Zift
  • Zil
  • Zincir
  • Zurna
  • Zümrüt

Baş harfi Z olan eşyalar hakkında kısa bilgi

Zamk: Bu maddenin yapıştırıcı olarak kullanılan eriyiği, Zamk, ağaçların kabuklarından sızarak donan, eriyiği yapıştırıcı olarak kullanılan, renksiz veya sarı kırmızımtırak renkte biçimsiz madde. Zamk, polisakkarit veya türevleri olup hidrofilik moleküllere sahip olmaları nedeniyle düşük konsantrasyonlarda dahi yüksek vizkosite gösteren çözelti yapmalarıdır.

Zar: Tavla ve başka oyunlarda kullanılan kemik, fil dişi, plastik vb. maddelerden küp olarak yapılan ve altı yüzünde, birden altıya kadar benekler bulunan oyun aracı
Zarf: İçine mektup veya başka kâğıtlar konulan kâğıttan kese.
Zemberek: Saatlerin çeşitli parçalarını harekete geçiren bölüm, yay
Zembil: Hasırdan örülmüş saplı torba

Zeplin: Hava gemisi, Bir zeplin veya zeplin altında balon, kendi gücüyle havada dolaşabilen bir tür aerostat veya havadan hafif uçaktır. Aerostatlar asansörlerini çevredeki havadan daha az yoğun olan bir gazdan alırlar. Erken zeplinlerde kullanılan kaldırma gazı, yüksek kaldırma kapasitesi ve hazır bulunabilirliği nedeniyle hidrojendir.

Zımba: Mukavva, kâğıt, kayış, maden vb.nde delik açmaya yarayan araç, Zımba, kâğıtları bir arada tutmak amacı ile metalden bir tel ile tutturan araç. Birden fazla kâğıt zımbanın arasına yerleştirildikten sonra mekanik basınç uygulandığında mekanizmada bulunan metalik telin iki sivri ucu kâğıtları delerek geçmekte ve alt bölümde eğilerek kapanmaktadır.

Zımpara: Çok sert alümin billurları kapsayan ve aşındırıcı olarak kullanılan doğal kaya, Zımpara taşı, aşındırıcı taneciklerin çeşitli bağlayıcılarla birbirlerine bağlanması sonucunda oluşur. Çok kesicidirler. Genellikle metal endüstrisinde kullanılırlar. Metal endüstrisi dışında ise cam ve seramik sanayiinde kullanılırlar.

Zıpkın: Büyük balıkları vurup çekmeye yarayan ucu çengelli mızrak
Zırh: Savaşlarda ok, kılıç, süngü vb. silahlardan korunmak için giyilen, demir ve tel levhalardan yapılmış giysi
Zift: Katran ve diğer organik maddelerin buharlaşmasından veya damıtılmasından elde edilen, kolay kırılan, az ısı ile eriyen, katı, siyah, parlak madde

Zil: Birbirine çarparak ses çıkartmak için parmaklara veya tefin kasnağındaki deliklere takılan yuvarlak, metal nesne
Zincir: Birbirine geçmiş bir sıra metal halkadan oluşan bağ
Zurna: Ağaçtan yapılan, iki karış boyunda, ağız bölümü yayvan, keskin bir ses çıkaran ve çoğu zaman davulla veya dümbelekle birlikte çalınan nefesli çalgı

Zümrüt: Cam parlaklığında, yeşil renkte, saydam bir süs taşı, Zümrüt beril mineralinin bir türü. Yeşil renkli, saydam değerli bir taş. Berilin Mohs skalasında sertliği yedi veya yedi buçuktur. Işığı kırma ve saçılıma uğratma gücü çok yüksek olmayan zümrüt, yakın değerdeki diğer değerli taşlara oranla fazla parıldamaz.

86
15
162
42
22
42
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.