Zahmetsiz rahmet olmaz atasözünün anlamı nedir

Zahmetsiz rahmet olmaz atasözünün anlamı nedir
Zahmetsiz rahmet olmaz, çaba gösterilmeden, sıkıntı çekilmeden, istenilen güzel sonuç elde edilemez. Sıkıntı çekilmeden, uğraşılmadan, istenilen sonuç elde edilemez. Her nimetin bir külfeti vardır.

Her güzel sonuç için önce biraz sıkıntı ve zahmet çekmek, çalışıp çabalamak gerekir. Allah her çalışmanın sonucunu verir. Çalışan ve zahmet çeken kişinin başarısız olması düşünülemez. Yeter ki usulüne uygun iş görülsün. Hiç zahmet çekmeden birtakım nimetlere erişmek isteyen kişi, boşa umut besliyor demektir. Unutmamak gerekir ki dünyada her şey karşılıklıdır. Zor ile kolay, iyi ile kötü, başarı ile başarısızlık, nimet ile zahmet.

Çalışıp çabalamadan işlerinden güzel sonuç uman kişileri ikaz için söylenir.

Ayrıca bu konu ile ilgili Her inişin bir yokuşu vardır atasözünü okuyabilirsiniz.

Zahmetsiz rahmet olmaz anlamı şu şekilde :

Çaba göstermeden, sıkıntı çekmeden arzu edilen güzel ve iyi sonuçlara ulaşılmaz.

Allah tarafından kula gönderilen rahmet, kulun göğüslediği zorluk ve sıkıntılara göre artar yada eksilir. Hiç kimseye haketmediği birşey verilmez. Sıkıntı çekilmeden, uğraşılmadan, istenilen sonuç elde edilemez. Her nimetin bir külfeti vardır. Sıkıntı çekmeden, bazı özverilerde bulunmadan, yorulmadan hiçbir şey elde edilemez.

Zahmetsiz rahmet olmaz atasözünün cümle içinde kullanımı

Sınavdan yüksek not almak için düzenli ve gerekli şekilde çalışman gerekir. Unutmak ki zahmetsiz rahmet olmaz.

58
31
26
25
24
23
229
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.