Zaman sana uymazsa sen zamana uy atasözünün anlamı

Zaman sana uymazsa sen zamana uy atasözünün anlamı
Zaman sana uymazsa sen zamana uy, yaşadığın zamanın koşulları ve çevrendekilerin gidişi senin tutumuna, anlayışına uygun değilse, sen onlara uymalısın anlamında söylenir.

Kutsal ve millî değerlerden taviz verilmediği sürece içinde bulunulan ortama uyum sağlamak, boş inat ve anlamsız mücadelelerden vazgeçmek gerekir. Her toplumun belli kuralları vardır. O toplumun fertleri de bu kurallara uymak zorundadırlar. Ancak akıl ve mantık bir toplumun yanlış yolda olduğuna hükmediyorsa zamana uymak diye bir şey söz konusu olamaz. Toplum hayatının gereklerine uymayı tavsiye için söylenir.

Zaman sana uymazsa sen zamana uy anlamı şu şekilde :

İçinde yaşanılan zamanın şartları, bizim düşünce ve davranışlarımıza uymayabilir. Kendi düşüncelerimizi kabul ettirmek için etrafımızdakiler ile sürtüşmek doğru değildir. Zamanın gidişine uymak, ona göre davranmak en çıkar yoldur.

Zaman sana uymazsa sen zamana uy atasözünün cümle içinde kullanımı

Eğer etrafınızda zamana uymakta ayak direten bir tanıdığınız varsa ona şu cümleyi kurabilirsiniz; Zamanı durdurmak imkansızdır, zaman sana uymazsa sen zamana uy.

2
2
2
3
2
2
122
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.