Zamanla, alışverişe en uygun aracın metaller olduğu anlaşıldı, sizce metallerin hangi özellikleri bunda etkili olmuştur

Zamanla, alışverişe en uygun aracın metaller olduğu anlaşıldı, sizce metallerin hangi özellikleri bunda etkili olmuştur
Zamanla, alışverişe en uygun aracın metaller olduğu anlaşıldı. Sizce metallerin hangi özellikleri bunda etkili olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sıra Sizde

"Para" adlı metni okuyunuz ve soruyu cevaplandırınız.

PARA Tarih boyunca malların takas ve değişimi için bakır çubuklar, değerli taşlar, deniz kabukları, çiftlik hayvanları gibi pek çok değişik varlık kullanılmıştır. Ancak uluslararası ticaret ilerledikçe mal değişiminin standart ve kolay bir biçimine ihtiyaç duyuldu. Paranın icadı, değeri üzerinde anlaşılmış sikkeler kullanılarak alışverişlerin daha hızlı yapılmasını sağladı. Para olarak nitelenebilecek ilk sikke, MÖ 700'lü yıllarda Lidya Kralı (Lidya şimdi Türkiye’dedir.) Giges (Giges) tarafından bastırıldı. Bu sikkeler, altın ve gümüşün doğal bir alaşımı olan elektrum adlı bir metalden yapılmıştı ve üzerinde kralın amblemi vardı.

Lidya Kralı Krosisos (Krosyos) tarafından MÖ 550 dolayında bastırılan sikkenin her iki yüzü.

Zamanla, alışverişe en uygun aracın metaller olduğu anlaşıldı. Sizce metallerin hangi özellikleri bunda etkili olmuştur?

Metaller dayanıklıdır. Kağıt ve tahta gibi yanmaz, taş gibi kırılmaz. Metallerin damgalanması ve şekillendirilmesi daha kolaydır. Metalleri taşımak ve saklamak daha kolaydır. Bu nedenle alışverişe en uygun araçtır.

2472
764
1523
528
430
1701
2480
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.