Zararlı alışkanlıklara başlama nedenleri

Zararlı alışkanlıklara başlama nedenleri
Zararlı alışkanlıklara başlama nedenleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aile içerisindeki iletişim sorunu, huzursuzluk, maddi sıkıntılar, işsizlik, yanlış arkadaş seçimi, eğitimsizlik, dini konularda bilgisizlik, örnek aldığı kişiler kötü alışkanlıkların başlama sebeplerindendir.

Alışkanlık ve davranışlarımızın oluşmasında aileden sonra en önemli etken arkadaş ortamıdır. Bir arkadaş ortamına kendini kabul ettirme isteği çoğu kez olumsuz davranışlara yönlendirmektedir.

Zararlı alışkanlıklara başlama nedenleri nelerdir.

  • Arkadaş ortamı
  • Çevrenin tutumu
  • Ebeveynin alışkanlıkları
  • Aile içi iletişimsizlik
  • Eğitimsizlik
  • Merak duygusu

etkilidir.

Özenme, iddialaşma ve kendini kanıtlama kaygısı da zararlı alışkanlıklara başlama nedenleri arasında sayılabilir. Zararlı alışkanlıklara başlama nedenleri arasında sorunlardan kaçma eğilimi de önemli bir etkendir. Zararlı alışkanlıklar, sorunları çözmediği gibi sıkıntıların katlanarak artmasına neden olur. İnsan, Allah’a (c.c.) yönelerek ve aklını kullanarak sabırla çözüme odaklanmalıdır. Gerçeklerle yüzleşme cesareti göstermelidir. Sorunlardan kaçınmak adına zararlı alışkanlıklara yönelmek, kısır bir döngü içinde vaktimizi boşa harcamamıza neden olur.

3100
3146
1529
448
984
389
2084
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
10 Yorum