Zararlı alışkanlıkların sağlık üzerindeki olumsuz etkileri nelerdir

Zararlı alışkanlıkların sağlık üzerindeki olumsuz etkileri nelerdir
Zararlı alışkanlıkların sağlık üzerindeki olumsuz etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Zararlı alışkanlıklar, uyuşturucu, sigara, alkol olarak bilinmektedir. Çeşitli bağımlılıklar da insanlara zarar verdiği için zararlı alışkanlıklar kapsamında değerlendirilir. Kumar, teknoloji bağımlılığı da bunlardan bazılarıdır. Zararlı alışkanlıkların sağlık üzerinde olumsuz etkileri bulunmaktadır.

Zararlı alışkanlıklar, hastalıkların yaşanmasına neden olur. Bu hastalıklar, kanser, tümör, kalp ve damar yetmezliği, görme bozukluğu, merkezi sinir sistemi hasarı gibi önemli sağlık sorunlarıdır. Bu sağlık sorunlarının aşılması için zararlı alışkanlıkları olan bireylerin kendilerine iyi bakmaları ve bu alışkanlıklardan kurtulmaları gerekir.

Sağlıklı bireyler olmak için sağlıklı beslenmek ve temiz yaşamak zorundayız. Bunun için de zararlı alışkanlıklardan uzak durmalıyız.

471
536
445
57
83
70
315
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.