Zekât, infak ve sadaka kavramlarının ortak yönlerini düşünerek bu kavramların toplum huzuru ve refahı açısından önemi

Zekât, infak ve sadaka kavramlarının ortak yönlerini düşünerek bu kavramların toplum huzuru ve refahı açısından önemi
Zekât, infak ve sadaka kavramlarının ortak yönlerini düşünerek bu kavramlarıntoplum huzuru ve refahı açısından önemi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Zekât, infak ve sadaka; İslam’da yoksulun hakkının gözetilmesiyle ilgili üç önemli kavramdır.

Zekât: İslam’ın beş şartından biridir. Dinen zengin sayılan Müslümanların yılda bir kez mallarının belli miktarını ihtiyaç sahiplerine vermeleridir. Zekât, akıllı, ergenlik çağına girmiş zengin Müslümanların mutlaka yerine getirmesi gereken farz bir ibadettir.

İnfak: Allah’ın (c.c.) rızasını kazanmak için Müslümanın sahip olduğu mallardan Yüce Allah’ın emrettiği yerlere harcama yapması, bağışta bulunmasıdır. Fakir ya da zengin her Müslüman gücü yettiğince kendisinden daha zor durumdaki kardeşlerine infakta bulunmalıdır.

Sadaka: Müslümanın Allah’ın (c.c.) sevgisini kazanmak amacıyla yaptığı hayırlı işlerin tamamı için kullanılır. Sadaka çok geniş bir kavramdır. Sadece malla yerine getirilmez. Yeri geldiğinde bir güler yüz ya da bir güzel söz de sadaka olarak nitelendirilir.

Zekat : Her Müslümanın yılda bir kez fakirlere vermesi gereken bir ibadettir.
İnfak: Nafaka vererek bir kimsenin geçimini sağlama.
Sadaka: İnsanın hem madden hem maneviyen özgürce ve zamanı olmayan yardım ibadetidir.

581
400
380
34
19
31
50
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.